Windows ar Linux?

Sveiki,
taigi aљ daћnai girdћiu, kad serveriai ant linux yra geresni. Pats nesu linux fanas taigi apie ji nieko neiљmanau ir visada servus kūriau ant windows. Taigi pagrindinis mano klausimas yra "Kuo linux geriau/blogiau ir kuo skiriasi kurimas?"
Tam kas tikrai paaiљkins +R3P
Ačiū uћ dėmesį.
Reply

Mano manymu, windowsai žymei geresni, nežinau iš kur čia traukei toki pranešimą, windowsai kaip visada yra pažengesni, daugiau galimybių. Daugiausia yra Linux serveriai , nes pigiausias varijantas. Linux VPS pigiausiai kainuoja, o Windows VPS brangus, nes tiekėjai turi mokėti licenziją už windowsus.
Reply

Naudoja ћymiai maћiau resursų(CPU, RAM) ir naudoja juos dauk efektyviau serverio aplinkoje, bent jau mano manymu(swap naudojamas TIK kai RAM cache yra uћpildytas). Aiљku, su dabartinėmis RAM kainomis tai ne problema, jai laikai serverį namuose, bet serverių nuomotojai kainas kelia uћ RAM daugiau nei jie verti . Asmeniљkai, man patogesnis valdymas, su ssh ir sftp pakeitimus daryti man ћymiai lengviau nei jungiantis per TeamViewer ar kita VNC klientą, bet čia jau kaip kam . Ant Windows serverių niekad nelaikiau ir nelaikysiu, testavimui - idealu, ilgalaikiam leidimui - nelabai.
Reply

Quote:
Originally Posted by Ernis456
View Post
Mano manymu, windowsai ћymei geresni, neћinau iљ kur čia traukei toki praneљimą, windowsai kaip visada yra paћengesni, daugiau galimybių. Daugiausia yra Linux serveriai , nes pigiausias varijantas. Linux VPS pigiausiai kainuoja, o Windows VPS brangus, nes tiekėjai turi mokėti licenziją uћ windowsus.
Didesnio nusiљnekėjimo neteko matyt
Kodėl manai visi serveriai kaip facebook, google ir pan stovi ant unixo? Dėl to, kad susimokėt negali?
Unix sistemos daug stabilesnės, gali atlikti daugiau uћduočių vienu metu, nepasiduoda programų skylėms, nes klaidingą programą perkelia į swap ar tiesiog uћdaro, ir dar daug, DAUG pliusų.
Reply

Quote:
Originally Posted by kLx
View Post
Didesnio nusiљnekėjimo neteko matyt
Kodėl manai visi serveriai kaip facebook, google ir pan stovi ant unixo? Dėl to, kad susimokėt negali?
Unix sistemos daug stabilesnės, gali atlikti daugiau uћduočių vienu metu, nepasiduoda programų skylėms, nes klaidingą programą perkelia į swap ar tiesiog uћdaro, ir dar daug, DAUG pliusų.
Sutinku, tikrai Linux daug stabilesnis, nelaikyčiau savo serverio ant Windows.
Reply

aišku kad nelaikytum, nes neišsimokėtum
Reply

Quote:
Originally Posted by SkiT'aZ
View Post
Sveiki,
taigi aљ daћnai girdћiu, kad serveriai ant linux yra geresni. Pats nesu linux fanas taigi apie ji nieko neiљmanau ir visada servus kūriau ant windows. Taigi pagrindinis mano klausimas yra "Kuo linux geriau/blogiau ir kuo skiriasi kurimas?"
Tam kas tikrai paaiљkins +R3P
Ačiū uћ dėmesį.
SA-MP serveriai ant linux veikia geriau. Jų laikymas ant linux daћnai reikalauja idealaus skriptinimo, nes kai kuriose vietose paliktos klaidos tiesiog nulauљ modą ir serveris iљsijungs(o tai reiљkia daugiau stabilumo ir geresnės serverio kokybės ћaidėjams). Patiems hosteriams manau daug patogiau dirbti su Linux(kalbu iљ hostinimo patirties). Asmeniљkai aљ neįsivaizduoju serverių hostingo ant Windows, kaћkaip neprofesionaliai atrodo
Reply

Quote:
Originally Posted by Scottas
View Post
aiљku kad nelaikytum, nes neiљsimokėtum
Bet jei ir kainos tokios pat būtų, vis tiek nelaikyčiau.
Reply

linux geriau.
Reply

Rinkis Windows aišku Windows gėriau su Linux nieko gero nenuveiksi nebent tavo kompiuterio naudojimas yra labai šeimyniškom paskirtim tada gali rinktis Linux jai tik po intika naršai video žiuri ar šeip ka.. tik nesirink Ubuntu disturbacijos nes patikek žiauru nenoriu nei apie tai kalbet..
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)