15.08.2016, 20:03
Nu sunt de acord in cateva privinte cu tine:
Putin peste 1 an in urma m-a contactat o persoana care detinea un server de SA-MP deschis doar de cateva luni (2, maxim 3) sa ii fac cateva modificari la gamemode. Fiind multumit de munca pe care i-am facut-o, m-a mai contactat de cateva ori in saptamanile urmatoare. Nu am lucrat mult la gamemode-ul lui, doar cateva zile in total si am scos in luna aceea de la el ~75 EUR. Curios, l-am intrebat daca e scoate macar vreun profit si daca e rentabil sa ma plateasca pe mine sa ii fac modificarile respective, avand in vedere ca nu atingea mai mult de 100 de jucatori, iar asta se intampla doar la ocazii speciale, anuntate cu cateva zile in avans. Raspunsul lui a fost ca el din momentul cand a atins un prag de 50 de playeri in medie (relativ rapid), a intrat pe profit, scotandu-si atat investitia de inceput in domeniu si host, plus urmatoarele cheltuieli inclusiv plata mea.
In concluzie se poate, dar trebuie asumat un risc la inceput si sa fii bun pe partea de reclama. (baiatul avea ceva cunostinte care l-au ajutat sa creeze un player base)
Nu ai ce sa folosesti din 0.3.7. E cel mai slab release din bransa 0.3 (daca poate fi macar numit release). Consider ca development-ul SA-MP-ului a incetat la 0.3z, iar 0.3.7 a fost o versiune lansata doar ca sa repare exploitul 'full server attack' si a fost mascata ca un new release prin aruncarea a cateva obiecte si functii, doar ca sa para ca inca se lucreaza la SA-MP.
Exista, dar nu iti vor tine de foame. In urma cu 1 an, pe un server destul de populat (>200 playeri) am rescris un sistem de baza pentru modul respectiv de joc, facandu-l diferit fata de ce este etalon (serverele >500 playeri). Feedback-ul jucatorilor a fost preponderent negativ si m-a fortat sa implementez ce au si barosanii in domeniu pentru a nu pierde playerii.
Sunt persoane care intra, citesc, dar nu posteaza nimic inapoi deoarece aici (ca si pe restul forumurilor romanesti) majoritatea subiectelor discutate sunt 'cum fac dom'le si eu ca serverul X'. Rar vezi discutii pe marginea carora poti sa dezbati ceva.
Quote:
Si in ziua de azi foarte putini sunt aia care fac bani de sa-mp.
|
In concluzie se poate, dar trebuie asumat un risc la inceput si sa fii bun pe partea de reclama. (baiatul avea ceva cunostinte care l-au ajutat sa creeze un player base)
Quote:
0.3.7 a adus cel putin 500 de obiecte si functii noi, chestii pe care din cate am vazut comunitatea nu le foloseste, dar in schimb se plang toti ca vor update nou.
|
Quote:
Ideea e ca exista persoane care ar aprecia ceva original. Trebuie doar sa stii sa le cauti.
|
Sunt persoane care intra, citesc, dar nu posteaza nimic inapoi deoarece aici (ca si pe restul forumurilor romanesti) majoritatea subiectelor discutate sunt 'cum fac dom'le si eu ca serverul X'. Rar vezi discutii pe marginea carora poti sa dezbati ceva.